top of page

Begeleiding voor a.s. ouders

(samen) toegroeien naar zelfbewust en sensitief ouderschap

Zwangerschapshaptonomie

In de haptonomie maken we gebruik van het vermogen om contact te maken. Als a.s. ouders kun je al vóór de geboorte een band opbouwen met je kindje en het een gevoel van welkom en geborgenheid geven. Ook leer je door praktische oefeningen om samen een zo natuurlijk mogelijke zwangerschap en bevalling te beleven en te groeien in jullie rol van ouders.

Deze begeleiding wordt gegeven aan een paar tegelijk, waardoor er alle mogelijkheid is om in te gaan op jullie eigen wensen en vragen.

Lees meer over

Bevallingssbegeleiding (Doula)

 

Als bevallingsbegeleidster (doula) wil ik ouders en hun kindje samen een zo goed mogelijke start bieden.

Daarom bied ik zwangere vrouwen en hun partner (indien aanwezig) emotionele en praktische ondersteuning  voor, tijdens en na de bevalling.

Lees meer over

Ouderteam.nu:

Teambuildingscursus voor a.s. ouders

De meeste mensen die een kindje verwachten volgen een cursus om zich voor te bereiden op de bevalling. Maar ná de bevalling wordt er ook veel van jullie en je relatie gevraagd: van alleen geliefden naar een team dat samen de belangrijke taak van het ouderschap op zich neemt.

De Hogeschool Leiden heeft hiervoor een leuke en leerzame cursus ontwikkeld. Centraal staat om samen met je partner een team te vormen. Vóór de komst van je baby al met elkaar bespreken wat jullie belangrijk vinden in de opvoeding, wat je van elkaar verwacht en hoe je je onderlinge relatie goed kunt houden. Het hele gezin profiteert daarvan.

Er zijn 2 bijeenkomsten vóór en 2 ná de bevalling, met tussendoor 4 online modules.

Bij voldoende deelnemers vormen we een nieuwe groep. Meld je snel aan, dan kunnen we beginnen!

Aanmelden kan via moniquevangiezen@gmail.com. 

lees meer over

Individuele lessen Babymassage

 

Massage helpt om te ontspannen en om een band met elkaar op te bouwen. Babymassage in een groep kan te veel indrukken geven voor een kindje, en sommige baby's vragen om een individuele benadering, daarom kun je bij mij ook individuele lessen volgen. Je kunt uiteraard wel met 2 ouders komen met je kindje. De duur en het aantal van de lessen hangt af van jullie situatie. Als je zelf een groepje samenstelt met max. 3 baby's en hun ouders, kunnen jullie samen komen tegen gereduceerd tarief.

Lees meer over


 

Baby-craniotherapie

babycranio 2_edited.png

 

Craniotherapie kan helpen bij veel baby-problemen, zoals veel huilen, onrust, moeite met drinken, moeite met slapen, pijn, ook na het klieven van het tongriempje.

Deze milde behandelmethode helpt de baby om zich te herstellen van gebeurtenissen tijdens de zwangerschap, geboorte of daarna.

Neem contact op om te overleggen of het iets voor jouw baby kan zijn.

Lees meer over

bottom of page