Behandelingen voor iedereen

aandacht voor wat jou beweegt

Cranio

 

 

 

Voortgekomen uit de osteopathie, maar met zachtere technieken en gecombineerd met bewustwording uit de mindfulness (maar dan via de aanraking) en  aandacht voor emotionele processen. In deze therapie zoeken we de bronnen van spanning op in het bindweefsel, dat alles in het lichaam omhult en met elkaar verbindt. Door letterlijk de vinger op de zere plek te leggen, kun je snel tot de kern van het probleem komen, of dat nu lichamelijk of emotioneel is. Daardoor kun je vastgezette spanning en emotionele blokkades loslaten, waarmee er ruimte komt voor nieuwe inzichten. Met deze therapie zijn ook complexere problemen en bv. klachten aan de mond en schedel te behandelen.

 

 

Lees meer over 

 

Manuele Fysiotherapie

 

Manueel betekent "door middel van handen".

De behandeling richt zich op de wisselwerking tussen lichamelijke en emotionele processen die zich in je lijf en je leven afspelen en pijn, bewegingsbeperking en stress kunnen geven.

Door manuele behandeling, oefeningen en gesprek help ik je de diverse invloeden op je welbevinden bewust te worden.

Je krijgt inzicht in je eigen hinderende bewegings- en reactiepatronen en kunt kiezen voor gezondere.

Zo geef je je lichaam de kans om te herstellen.

Daarbij maak ik gebruik van haptonomie, manuele therapie volgens het Mulligan-concept, bindweefseltechnieken, ontspanningsmethoden, massage en wat ik in ruim 30 jaar ervaring als fysiotherapeut nog meer heb geleerd.

 

Lees meer over 

Massage/ Massagelessen

 

Massage helpt om te ontspannen en je meer bewust te worden van je lichaam.

Je kunt kiezen om je door mij te laten masseren of om zelf te leren je baby, kind, partner of een vriend(in) te masseren.

Dat kan een versterking geven van jullie onderlinge band en bijdragen aan het welbevinden van zowel de gemasseerde als de masseur.We stellen in overleg een programma op.

Lees meer over 

Adresgegevens

Heemcamp 35, Houten 

Merelstraat 21, Utrecht 

Vlissingsestraat 14, Eck en Wiel

Contact

06-11427758   moniquevangiezen@gmail.com

© Monique van Giezen 2014-2018