top of page

Bevallingbegeleiding (Doula)

Ik ben doula (bevallingsbegeleidster) geworden omdat ik ouders en hun kindje samen een zo goed mogelijke start wil bieden. Als doula bied ik zwangere vrouwen, samen met hun partner (indien aanwezig), emotionele en praktische ondersteuning voor, tijdens en na de bevalling.

Jouw unieke bevalling

 

Als je zwanger bent komen er veel nieuwe dingen op je af: je krijgt informatie van je verloskundige of gynaecoloog, je hoort verhalen van vrouwen in je omgeving die al zwanger zijn geweest, je kunt je oriënteren via internet, tijdschriften, boeken, je kunt (alleen of met je partner) een zwangerschapscursus volgen. Je kunt ook een geboorteplan schrijven over hoe jij graag wilt bevallen.

Over veel dingen kun je van te voren nadenken, en veel dingen kun je van te voren regelen.

Maar je weet niet hoe jouw bevalling gaat verkopen en hoe jij en je partner zullen reageren, en dat kan best spannend voelen.Of misschien heb je geen partner, of kan/wil die niet bij de bevalling zijn.

Een veilig gevoel 

Als doula kan ik jou (en je partner) emotioneel en praktisch/ lijfelijk ondersteunen in je zwangerschap, tijdens de bevalling en de eerste uren daarna. Omdat ik tijdens de bevalling continu bij je in de buurt blijf en geen zorg hoef te dragen voor de medisch kanten, kan ik al mijn aandacht besteden aan jouw welzijn en gevoel van veiligheid, en (indien aanwezig) je partner ondersteunen in hoe hij jou kan bijstaan. Ook kan ik je helpen in de communicatie met de medische zorgverleners. Daardoor heb je meer (zelf)vertrouwen in het hele proces, kun je beter je lijf volgen in hoe het jouw kindje op de wereld wil zetten en kan het echt jullie bevalling worden, waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken. En dat is zo belangrijk bij de start van je rol als ouder!

Praktisch

 

Praktisch zijn mijn taken onderverdeeld in 3 fases:

 

  • Voorbereiding op de bevalling: gesprekken om kennis te maken met mij en de wereld van zwangerschap en bevalling, informatie en hulp bij het maken van een geboorteplan, bespreken van jouw/jullie verwachtingen en   mijn mogelijkheden in mijn rol als doula

  • Tijdens de bevalling: vanaf wanneer je mij erbij wil hebben tot een paar uur na de  bevalling, ben ik continu  aanwezig om de gewenste emotionele, praktische en lijfelijke ondersteuning te bieden.

  • Na de bevalling: krijg je van mij het verhaal van de geboorte op papier en bespreek ik dat met je, om het hele gebeuren een plekje te  geven, zodat je er met een goed gevoel op terug kunt kijken.

Je kunt beginnen met de voorbereidende gesprekken en pas later beslissen of je me ook bij de bevalling wil hebben. 

 

Daarnaast kun je de voorbereidende fase combineren met:

         

 

 

 

Na de geboorte van je kindje kun je kiezen voor:

  •    

  •                                                          om weer lekker in je lijf te komen

 

 

Bij afname van meerdere producten krijg je korting.

bottom of page