Massage, aandacht voor je lijf en voor elkaar

drukking rug met ademhaling.jpeg
lengtestrijking rug-schouders.jpeg

De weldadige werking van massage

 

Massage is een aandachtige manier van aanraken, die in vele vormen toegepast kan worden.Door een goede massage kun je je ontspannen en je lijf beter gaan voelen (dus meer tot jezelf komen). Hierdoor kunnen niet alleen je spieren, maar ook je ademhaling, spijsvertering en gedachtenstromen tot rust komen en kun je beter gaan slapen. Door een massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd en de productie van het stresshormoon cortisol verminderd, waardoor je je energieker gaat voelen en minder gevoelig wordt voor pijn en stress en voor blessures en ziekten.Tegelijk wordt de aanmaak van het “knuffelhormoon” oxytocine juist verhoogd; dit hormoon helpt ons in onze relatie met anderen.

Je kunt kiezen voor een massagesessie door mij (ook heerlijk tijdens je zwangerschap, of om na je bevalling weer lekkerder in je vel te komen!), of om samen met je partner, zus of een vriend(in) te komen leren elkaar te masseren.

 

 

Lichamelijk contact is voor een baby net zo belangrijk als voeding en verzorging. De huid als het tastzintuig is al heel goed ontwikkeld en ervoor gemaakt om contact te maken en een band op te bouwen met de ouders. In de baarmoeder wordt een baby voortdurend gemasseerd door de bewegingen van en in het lichaam van zijn moeder. Daarom genieten pasgeboren baby's ook zo van babymassage. Babymassage helpt de band met je kindje te versterken, bevordert het gevoel van veiligheid, helpt je kindje om te ontspannen en om zijn/haar lijfje te ontdekken, en het stimuleert de ontwikkeling en de spijsvertering.

Ook voor jezelf als ouder is het geven van een massage ontspannend en helpt je om te genieten van het samenzijn met je baby.Naast het leren van de massage besteden we ook aandacht aan de manier van dragen en met aandacht verzorgen van je kindje, en is er mogelijkheid om in te gaan op specifieke vragen.Ik kan de lessen bij jou thuis komen geven, zodat jij en je baby zich het best op je gemak kunnen voelen.

Babymassage

 

Massage is plezier voor twee

 

Leren masseren is bij uitstek iets om te doen samen met iemand die je daar speciaal voor uitkiest, zoals je partner, je kind of een goede vriend(in).Omdat ieders behoefte verschillend is, en omdat massage een heel intiem moment kan zijn, geef ik mijn cursussen aan een koppel tegelijk.Samen kunnen we de inhoud, tijdstip, duur en frekwentie van de cursus vaststellen.We kunnen bijvoorbeeld bezig gaan met een ontspannende massage van rug, nek, hoofd en voeten, of een meer doorbloedingsgerichte massage ter voorkoming van sportblessures.Ook kunnen enkele haptonomische principes aan bod komen, waarbij ontspanning en “gevoel hebben voor elkaar” centraal staan.Misschien biedt dit de gelegenheid om eens op een andere manier naar je partner te kijken.

 
 

Iedereen kan leren masseren

 

Door aandachtig bezig te zijn met je handen en aandacht en zorg te hebben voor elkaar, ontwikkel je gaandeweg de gevoeligheid voor hoe je je partner kunt helpen onspannen.En vaak word je er zelf ook ontspannen van!