Praktijk "In Goede Handen"Baby-craniotherapie

Baby-craniotherapie kan helpen bij veel baby-problemen zoals veel huilen, onrust, moeite met drinken, moeite met slapen, pijn, ook na het klieven van het tongriempje. Deze problemen kunnen ontstaan zijn tijdens de zwangerschap of de geboorte, maar ook daarna. Het lijfje kan dan wel een steuntje gebruiken om zich hiervan te herstellen.

Craniotherapie werkt bij baby’s en kinderen vaak nog sneller en makkelijker dan bij volwassenen. Met craniotherapie wordt er namelijk niet of nauwelijks gestuurd (zoals bijvoorbeeld bij fysiotherapie en chiropractie), maar vooral gevolgd wat het lichaam zelf aan impulsen aangeeft. En doordat kinderen meestal nog dichter bij hun oorsprong staan en er niet (teveel) over nadenken laten ze die impulsen vaak makkelijker toe.

In de craniotherapie zoek ik de bronnen van spanning op in het lijfje en stimuleer ik dat lijfje met heel milde technieken om het los te laten. Dat kan bijvoorbeeld doordat het kind gaat bewegen, huilen of boos wordt. Dit brengt vaak een diepe ontspanning teweeg en de energie komt dan weer vrij voor gebruik.

Praktisch

  • De opleiding tot Craniosacraal therapeut is een 3-jarige post-HBO opleiding, die ik heb gevolgd na mijn studie Fysiotherapie. Daarna heb ik ook de specialisatie tot Kinder- en Baby-craniotherapeut gevolgd.
  • Het beroepsregister VBAG houdt toezicht op de kwaliteit van zijn leden.
  • Voor Craniotherapie heb je geen verwijzing nodig.
  • Een behandeling duurt tussen de 30 en 90 minuten en kost €40 per half uur. Omdat ik ben aangesloten bij de VBAG vergoeden de meeste zorgverzekeraars (een deel van) de kosten vanuit het budget voor Complementaire/Alternatieve Behandelingen. Een overzicht van de vergoedingen staat op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/craniosacraal-therapie
  • Na de eerste paar behandelingen evalueren we samen of deze therapie je kind verder kan brengen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op om ze beantwoord te krijgen!