top of page

Monique van Giezen

 

Ik ben Monique van Giezen, geboortejaar 1963.

Ik heb een samengesteld gezin met man en drie kinderen.

Ik ben ruim 30 jaar fysiotherapeut, Mulligan Practitioner sinds 2010, craniosacraal therapeut sinds 2013, baby-craniotherapeut sinds 2022.

20 jaar haptonomisch zwangerschapsbegeleidster, doula sinds 2016 en Ouderteam trainer sinds 2017.

 

Ik heb mijn praktijk “In Goede Handen” genoemd omdat ik door met mijn handen te werken mijn behandeling het best kan afstemmen op jou,

en omdat aanraking helpt om in contact te komen met jezelf en met elkaar. 

Ik ben nieuwsgierig naar jou, flexibel, inventief en maak je op een positieve manier bewust van jouw situatie en andere visies. 

In mijn ontwikkeling als therapeut heb ik mij, gedreven door de honger naar kennis en inzicht in het menselijk bewegen, zowel letterlijk als figuurlijk (wat beweegt mensen?), gestort op allerlei opleidingen en cursussen die mij daarin vooruit kunnen helpen. Dit zorgt voor een breed aanbod en brede blik, waarbij ik niet vasthoud aan een enkel concept, maar met een holistische aanpak jou als mens centraal zet en zorg op maat bied. Ik werk daarbij bij voorkeur met mijn handen, om jou te helpen je lichaam te ontspannen, soepel te maken en goed gecoördineerd te laten bewegen, en je bewust te maken van wat je allemaal aan en in je lichaam gewaar kunt worden.
Ik loop, denk en voel graag met je mee in je proces naar inzicht in jouw functioneren. Dit doe ik door je serieus te nemen, te volgen en de ruimte en tijd te geven, veiligheid te bieden en je te helpen je open te stellen voor de behoeften van jezelf en de ander, verbanden te zien, en door wat ik bij jou zie gebeuren te vertalen naar begrijpelijke (voor)beelden.

 


Ook in mijn ontwikkeling als zwangerschaps- en ouderschapsbegeleider heb ik mij, hongerig naar kennis en inzicht in het proces van zwangerschap, bevallen en het ontwikkelen van sensitief ouderschap, gestort op allerlei opleidingen en cursussen. Dit zorgt ook op dit gebied voor een breed aanbod en een brede blik, waarbij ik jullie als a.s. ouders, met jullie achtergrond, wensen en behoeften, centraal zet en begeleiding op maat bied. Mijn doel is jullie voor te bereiden op een bevalling in vertrouwen en het toegroeien naar ontspannen en sensitief ouderschap.
Daarbij kan ik gebruikmaken van spreek- en luisteroefeningen, aanraak- en ervaringsoefeningen, uitleg over zwangerschap en bevallen, en begeleiding in hoe je daar je eigen keuzes in kunt maken .  Ook bied ik zwangerschaps- en ontzwangermassage en een individuele cursus babymassage (voor jullie beiden) aan. 
Ik loop, denk en voel graag met jullie mee in je reis naar het ouderschap. Dit doe ik door jullie serieus te nemen, te volgen en de ruimte en tijd te geven, en door wat ik bij jullie zie gebeuren te vertalen naar begrijpelijke (voor)beelden.


 

Praktijk In Goede Handen - Monique van G

 

Praktische informatie:

 

KvK 59331240

BIG: 59033658304

 

Opleiding Fysiotherapie aan Paramedische Academie De Uithof te Utrecht, diploma 1986;

lidmaatschapsnummer KNGF: 13001;

Opgenomen in het Centraal Kwaliteits- Register voor fysiotherapeuten

 

Basisopleiding Haptonomie en Haptonomische zwangerschapsbegeleiding aan Academie voor Haptonomie te Doorn, diploma 1999;

Lid van Vereniging van Haptonomisch Zwangerschapsbegeleiders

gecertificeerd Mulligan Practitioner, diploma 2010

 

Opleiding Craniosacraal therapie aan Upledger Instituut, diploma 2013;

lidmaatschapsnummer VBAG.  22105017                               

lidmaatschapsnummer RBCZ 210407R 

Opleiding tot Doula te Utrecht, diploma 2016

 

Training Ouderteam.nu, certificaat 2017

lid van Beroepscoöperatie van Childbirth Educators

 
logo doula.png
VBAG logo.jpg

VHZB

Vereniging

Haptonomische

Zwangerschaps-begeleiders

RBCZ-logo_CMYK_payoff.jpg
BCE_groen_rond.png
bottom of page