Praktijk "In Goede Handen"Patrick (29), arts en Femke (32),fysiotherapeut ​

Femke: “Toen we lazen over de cursus Ouderteam vonden we het direct een goed initiatief en een mooie aanleiding om iets aan te pakken waar we samen al wel iets mee wilden doen, zoals hoe gaan we afspraken maken, zeg maar hoe word je ouders. Dus het kwam eigenlijk als geroepen, het sloot precies aan bij onze eigen behoefte.”

Patrick: “Wat mij heel erg aansprak was dat je reflecteert op hoe je zelf bent opgevoed en wat je zelf dus normaal vindt en belangrijk vindt, en je zoekt naar overeenkomsten daarin en hoe ga je het zelf doen. Daar kun je de goeie dingen uitpikken en sommige dingen niet meenemen omdat dat niet bij ons samen past. De verwachting om daarin tot een gezamenlijke visie te komen is wel degelijk gelukt.

Er was ook aandacht voor wat is nou het belang van goed opvoeden en veilig hechten, wat krijgt je kind nou onbewust van je mee in de opvoeding. Wat wij vanuit intuïtie doen geven we ook aan ons kind mee, want je kind leert van jouw voorbeeld, daar maakt de cursus je heel bewust van.

Als resultaat van de cursus merken we dat we meer stil staan als we niet op één lijn zitten en dat we beter aanspreekbaar zijn op ons gedrag. Door de cursus zit je op hetzelfde niveau te praten, want je hebt dezelfde uitgangspunten; dat is wel een verschil met vóór de cursus. Nu heb je een gezamenlijke tool en taal om dingen te bespreken, wat het veel herkenbaarder maakt.

Je leert elkaar ook goed kennen, dus ook voor stellen die nog niet zo lang bij elkaar zijn kan het heel nuttig zijn.”